וירוס מציק בעין-המון זמן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/08/2020 | 13:40 | מאת: סובל

היי ד״ר, כתבתי לך בתחילת החודש כאן הודעה - באמצע יולי חליתי במחלה ווראלית( דיי הזויה, עם כל מיני סימפטומים ואחד הסימפטומים היה דלקת בעין והמחלה נמשכה בערך 3 וחצי שבועות). הדלקת בעין נשארה... אין הפרשות מוגלתיות, העין נקייה אבל כל הזמן רטובה, דומעת, עפעף נפוח, לפעמים תחושת גוף זר- והעל העפעף יש ינימים קטנים(נראה בתמונה כמו דלקת בעפעפ אבל אין הפרשה מוגלתית והעין נקייה תמיד) לפני שבועיים הייתי אצל רופא עיניים אחרי שהתעסקתי עם העין(הייתה ״התקפה״ של גרודים וכאב-ואני לא נוגע אבל חששתי שנכנס לי גוף זר) - הוא התרשם שיש שריטה בעין ורשם לי טיפות ומשחה אנטיביוטית( גם הטיפות וגם המשחה-אנטיביוטיקה) אבל זה עוזר לי כמו כוסות רוח למת.... העין מציקה לי ואני חושש שהשניה תדבק. אני גם חושש להדבק אנשים( יש לי ילדים) . המחלה הוראלית כללה גם את הגרון ועברה לאוזן- גם את האוזן אני מרגיש מידי פעם עדיין אבל זה לא נורא כמו העין... וכל זה חודש וחצי אחרי שהוירוס עבר(ואולי הוא לא?) מה אני יכול לעשות? למי אני יכול לפנות בלי שיתנו לי אנטיביוטיקה ויבדקו מה זה?

סובל יקר, בלתי אפשרי לאבחן בלי לבדוק כמובן, אבל מה שאתה מתאר נשמע כמו דלקת ויראלית על רקע אדנווירוס. דלקת כזו יכולה להימשך שבועות וגם אחרי שהיא חולפת יכולים להישאר אודם ושינויים בעפעף. כדאי לשוב לרופא עיניים כי אולי דווקא טיפול בתחליפי דמעות וסטרואידים ולא באנטיביוטיקה יכול לעזור לתסמינים שלך כעת...בכל מקרה הכתובת היא רופא עיניים לדעתי. בהצלחה ורפואה שלמה

23/08/2020 | 19:20 | מאת: סובל

תודה רבה! גיגלתי ומצאתי שבעין אין הרבה מערכת חיסונית והוירוס יכול להתנחל שם הרבה זמן....זה עובר בסוף? כי למטה מישהו דיבר על דלקת כרונית- זה ישאר ככה? ועוד שאלה- אדנווירוס מוזכר לי כמחולל מחלה שמאד מסוכן לילדים קטנים- אני ריך להתרחק? הילדים שלי יחסית גדולים כבר ( הגדולה בת 7) תודה

מנהלי פורום בריאות העין