דלקת עיניים ואחריה "טיקים"

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/08/2020 | 19:29 | מאת: נטע

בתי בת 7.5 ללא כל בעיות בעיניים. לפני כחודש התלוננה שהעיניים שורפות לה. רופאת הילדים אבחנה דלקת עיניים. ונתנה לנו טיפות ומשחה. נתתי את הטיפות. על המשחה ויתרתי אחרי שהילדה החלה לצרוח כששמתי לה פעם אחת. לטענתה שרף לה מאוד. בתי אומרת שהטיפות לא עזרו והעיניים עדיין שורפות לה. בנוסף הצטרפו גם "טיקים" שמתגברים ומופיעים ממש כל הזמן!. לקחתי אותה לרופאת עיניים שאמרה שהעיניים לא דלוקות והטיקים הם נפשיים. נשמע לי מוזר שהילדה שלי פיתחה טיקים על רקע נפשי באותו שבוע בו סבלה מדלקת בעין. אני לא יודעת מה לעשות עכשיו. לפי רופאת העיניים - אין דלקת. הטיקים - נפשיים. בפועל העיניים שורפות לבת שלי, היא ממצמצת כל רגע, ועכשיו גם יש אדמומיות מתחת לעין. מה לעשות?

שלום נטע! שתי האפשרויות הגיוניות. יכול להיות שמה שאת קוראת לו "טיקים" זה מצמוצים בגלל דלקת עיניים שלא חלפה, וייתכן שאין כל בעיה בעיניים והגורם הוא התנהגותי או נפשי. אני מציע בדיקה של רופא עיניים המומחה לילדים כדי לפסול את האפשרות הראשונה. במידה ואין בעיה בעיניים, להמשיך את הבירור לפי הנחיית רופא ילדים (לא עיניים). בכל מקרה מדובר בתופעה נפוצה מאוד בשני המקרים. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין