עיניים (הפרעה בתפקודים דו עיניים)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/08/2020 | 00:00 | מאת: Alisa

הפרעה בתפקודים דו-עיניים (העדר ראיית עומק מלאה - stereopsis), וללא כפל ראייה (דיפלופיה). אני מנסה להבין מה זה אומר כאילו איזה בעיה יש לי ואני לא מבינה תוכל בבקשה להסביר לי במילים פשוטות מה זה אומר?

שלום! כאשר רואים אותה תמונה בשתי העיניים המוח יודע להפיק משתי התמונות האלה תמונה תלת מימדית וזה נקרא "ראיית עומק". יש מספר בדיקות שבוחנות את היכולת הזאת. לפעמים כאשר אחת העיניים "חלשה" יותר או כשיש פזילה או במקרים נוספים, יכולה להיות בעיה או היעדר מוחלט של ראיית העומק הזאת או הסטריאופזיס. זה יכול להיות מלווה בכפל ראיה (דיפלופיה) או בלעדיו. אני חושב שלכך הכוונה בשורה שכתבת אבל כמובן שכדי להבין את מצבך צריך לשמוע קודם מה מפריע לך בראיה ולבצע בדיקה מלאה של רופא עיניים. רפואה שלמה!

מנהלי פורום בריאות העין