נקודות נעלמות בשדה הראיה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/08/2020 | 10:28 | מאת: שלו ברעם

שלום רב, יש תופעה שאני לא יודע אם היא אמורה להיות, בכל פעם כשאני מתמקד או סתם מסתכל על נקודה אחרי כמה שניות חפצים אחרים בשדה הראיה מתחילים להיראות מטושטשים או נעלמים, וכשאני ממצמץ הם חוזרים להיראות. הייתי אצל רופא עיניים ואמר שהתוצאות תקינות. אבל האם תופעה זו אמורה להיות? אשמח לתשובה בהקדם

אם בדיקת העיניים אצל הרופא היתה תקינה, אז סביב להניח שמדובר בתופעה תקינה. בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס

19/10/2020 | 02:16 | מאת: דיאנה

היי גם לי זה קורה ולאחר קצת חקר באינטרנט הבנתי שזאת תופעה טבעית, ההסבר הוא שהמוח כאילו מתעייף מזה שהוא צופה באותו ״מידע״ במשך יותר מדי זמן ולכן הכל מסביב מתחיל להיעלם, הקולטנים בעין נהיים עייפים ובעצם גורמים למוח להתעלם ממה שמסביב ומהמידע שלא מתחדש, זאת הסיבה גם שהעיניים שלנו תמיד זזות בכל תזוזה כזאת המוח מקבל גירוי וזה לא קורה, רק בזמן בהייה והתמקדות ממושכת בפריט מסויים

מנהלי פורום בריאות העין