האם טיפול טבעי כמו :חימום , קומפרסים ,, יכולים להחליף טיפות?(

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/07/2020 | 16:14 | מאת: משה

שלום רב נודע לי לפני כמה שנים שיש לי בעיית יובש לכן צרבו העיניים . מאז משתדל לנהוג לפי הכללים ולא נצרך כלל לטיפות . מזה כמה חודשים בשעות הבוקר מרגיש בעיין אחת משהו מפריע בעיקר במיצמוץ. ובמשך היום : אולי הלחות שמתגברת , מזיע קצת בפנים (למרות שבבית (בלי מזגן )ושותה 2-3 כוסות מים(בניגוד לשנים עברו ) וכמעט שוכח מההפרעה . זה לא מרגיש כמו חול .זה לא צורב קראתי ש: "חשוב לעבור בדיקה אצל רופא עיניים מומחה מוקדם ככל האפשר ולהתחיל טיפול ליובש בשלבים מוקדמים על מנת למנוע מצב בלתי הפיך. " 1) האם ההפרעה הזאת למה שהתכוון הרופא שכתב?זה כבר לא הפיך? *האם הרופא רואה את ההפרעה ? או רק לפי התלונה שלי? 2)רופא העיניים שלי אמר שלא חייב טיפות (אם שומר על הכללים ומסתדר) האם צריך ללכת למומחה? 3)האם טיפול טבעי כמו :חימום , קומפרסים ,, יכולים להחליף טיפות?(לא מסוגל לטיפות ובטח משחות ) 4)יש למכירה מעין משקפיים שמחממות את העיניים האם מומלץ? 5)תודה לכל התשובות

29/07/2020 | 20:38 | מאת: א

היי, יובש בעיניים הינה בעיה שיכולה להתרחש זמנית או קבועה. מה שקורה שבעין שלך יש הפרשות ששומרות על סיכוך ועם העפעוף זה נמרח ו"משמן" את העין. כשהעין יבשה זו בעיה שאכן יכולה לפגוע בקרנית למשל שריטה. אז ראשית כמה טיפים שנתנו לי לעפעף בכוונה. מזגנים מגבירים את הבעיה. גם אם אתה קורא כל היום אז עינך ממוקדות ולכן פחות מעפעף מידי פעם רצוי לעשות הפסקה. בגדול כן צריך טיפות לא לאודם בעין אלא ליובש ללא חומר משמר יש היום עם ח. הילארונית. צריך גם לבדוק מה מקור הבעיה עי רופא עיניים. כל מה שחיצוני זה לא ממש עוזר בטח לא חימום אבל אתה יכוללטוף את העיניים במים ושמעתי גם על שתיית מים מרובה.

מנהלי פורום בריאות העין