נפיחות מתחת לעין שלא עוברת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/04/2020 | 14:18 | מאת: סיגל

שלום רב אני בת 45. סובלת כ 3 שנים מבלפריטיס קידמית ואחורית. ( סימפטומים די חלשים של עיין יבשה, צריבה, גרד וסבוריאה בפנים ברקע). מטופלת בניקוי עם מגבונים.לאחרונה אוקולופלסטיקאי שבדק אותי טען שזאת אלרגיה בלחמית. אשמח לפרט את הבעיה . לפני שבוע הרגשתי פתאום כאב בעפעף התחתון ממש קרוב לריסים בעין ימין. כאב ממש כשנגעתי בו. למחרת בבוקר קמתי עם שקית נפוחה מתחת לעין. כמה קיפולים של עור וגם בעפעף העליון מעל העין. נראה כמו בצקת וכשנוגעת יש נוזלים. העין לא אדומה ולא כואבת אין נפיחות ובאותו גודל כמו השניה. אני כבר שבוע מניחה קומפרסים קרים של קמומיל והנפיחות נרגעת וחוזרת.ובבוקר תמיד קמה כשכל הנוזלים מרוכזים למטה בעפעף התחתון. התחלתי להשתמש גם בטיפות אופטילסט. ולפני הכאב בעפעף הייתי במרפסת. שאלתי ממה זה יכול להיות ? למה לא עובר? איך לטפל? תודה רבה

קשה לקבוע את הסיבה ללא בדיקה. אם סובלת מבלפריטיס כרונית, קומפרסים חמים יכולים להיות מועילים.

מנהלי פורום בריאות העין