ניתוח קטרקט לקשיש עם עין אחת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/04/2020 | 12:23 | מאת: שירן

ד"ר שלום רב, סבא שלי בן 80 סובל מקטרקט שמחמיר עם הזמן. הוא בעל עין אחת מילדות. אף מומחה לא מעוניין לנתח אותו בשל העובדה שאין לו עין ואם חלילה הניתוח לא יצליח אז הוא יתעוור גם בעין השניה. חשוב לציין שגם בעין שכביכול הוא רואה הוא כמעט ולא רואה. רואה אולי 10%. האם אין משהו לעשות? לנתח בכל זאת? הוא מוכן לקחת את הסיכון שהניתוח לא יצליח. המצב ממש מתסכל אותו, הוא עצבני על הילדים שלא לוקחים אותו לעוד מומחי עיניים. ממש אבדה לו שמחת החיים וקשה לראות אותו כך.

14/04/2020 | 22:51 | מאת: ד"ר אורן גולן

אתה צריך לפנות לבית חולים לצורך ביצוע הניתוח… לדוגמא איכילוב

15/04/2020 | 01:52 | מאת: שירן

השאלה אם זה אפשרי לנתח לאור הנתונים שציינתי? תודה וחג שמח.

15/04/2020 | 08:42 | מאת: ד"ר אורן גולן

הניתונים שהבאת חלקיים בלבד ואי אפשר לקבוע … אולם ברוב המקרים אם הסיבה היחידה לחוסר ראיה היא קטרקט אז כן אמורים לנתח … צריך לבצע הערכה מסודרת במסגרת ביח

מנהלי פורום בריאות העין