שתי שאלות בקשר לעין ימין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/04/2020 | 01:22 | מאת: בן 23

שלום דוקטור, רציתי לשאול שני דברים: 1. לעתים בלילות, אחרי בהייה במסכים במהלך היום, ובעיקר בטלפון (לא יודע אם זה רלוונטי אבל מעדיף לציין בכל זאת כדי לתת את התמונה המלאה), כשאני הולך לישון ומכבה את האור בחדר או פשוט נמצא בחדר חשוך אני רואה בעין ימין הכל הרבה יותר חשוך וכהה מאשר עם עין שמאל. עם עין שמאל אני מצליח לזהות גם בחושך פריטים בחדר כמו מנורת השולחן, אבל עם עין ימין לא, וכשיש חושך אני מרגיש הבדלים בראייה כשבעין ימין הכל מרגיש שנראה אפור (כמה שאפשר להבחין בצבעים בחושך), והכל נראה חשוך וכהה יותר מאשר כשאני מסתכל רק עם עין שמאל. כשאני פוקח את שתי העיניים אני מרגיש את ההבדל הבולט. העניין הוא שזה לא משהו רציף ולא קורה בכל יום לפי מה שאני שם לב. זה קרה לי כמה פעמים בעבר לפי מה שזכור לי והשבוע מספר הפעמים ששמתי לב לזה הוא פעמיים. אני לא מבין מה זה, ואי הודאות לא ממש מרגיעה. האם זה בסדר? האם זה מצב הגיוני? מה זה אומר? אשמח מאוד שתענה לי. זה מתבטא מאוד באופן בולט כשהחדר חשוך לגמרי. 2. שנים אני משתמש בטלפון, ובתדירות רבה מאוד. לעתים קרובות לאחרונה יש לי עייפות בעיניים ובעין ימין אני רואה מקרוב כמו שצריך, כמו בעין שמאל, אבל דברים רחוקים אני רואה מטושטש, כמו למשל השעה בממיר. העניין הוא שיש ימים רצופים שזה קורה ואז פתאום מגיע יום או כמה ימים שאני רואה עם עין ימין ומצליח לקרוא מה השעה. אני מסתכל מאותו מרחק על השעה בממיר מהמיטה וכך אני משווה את אותו מרחק בימים שונים, ולעתים אני רואה מטושטש את השעה בעין ימין ולעתים לא. למה זה משתנה? מה זה אומר לגבי הראיה שלי? אני לא משתמש במשקפיים ומאוד מקווה שלא אצטרך. אשמח להבין מה מה שכתבתי אומר והאם הכל בסדר. תודה רבה וחג שמח!

10/04/2020 | 08:26 | מאת: ד"ר אורן גולן

יתכן ושיש לך הבדל ברפרקציה בין שתי העיניים… קפוץ לאופטמטריסט ותראה אם יש הבדל בין שתי העיניים … תקפוץ גם לרופא עיניים ותעשה בדיקה כללית

מנהלי פורום בריאות העין