אור ממכשיר הסרת ביתי IPL

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/03/2020 | 13:36 | מאת: רוני

שלום, בת 25, השתמשתי אתמול במכשיר הסרת שיער IPL ביתי. במהלך השימוש הקפדתי לעצום עיניים, להרכיב משקפי שמש רגילים, לשים שמיכה על הראש ואפילו לחסום את העיניים עם היד הפנויה. ברגע מסויים רציתי לבדוק האם האינדיקטור על המכשיר תקין והסתכלתי לכיוון המכשיר ואיכשהו האור האדום הופיע איכשהו והסתכלתי עליו בערך שנייה או שתי שניות (ממה שאני זוכרת בלי שרכבתי באותו רגע את משקפי השמש) ומהר הסרתי מבט (המרחק היה פחות ממטר). לאחר מכן לא הרגשתי משהו שונה בראייה, גם לא כאב, אבל אני לא יודעת אם זה פסיכולוגי או לא אבל אני מתחילה עכשיו לחשוב שהעיניים אולי נהיו מטושטשות יותר.. אני די חוששת וקראתי קצת שיש מצב שצילקתי את הרשתית או את הקרנית?! האם ממקרה חד פעמי כזה יכול להיגרם נזק? ואם כן אז עד כמה חמור? מעצבן שזה קרה למרות כל הפעולות שעשיתי.. אשמח לתובנות או מילות הרגעה :) תודה רבה!

במידה ויש שינוי בראיה, יש לפנות לבדיקה של רופא עיניים בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין