שתי שאלות קצרות בבקשה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/03/2020 | 17:26 | מאת: מישהו

שלום רב ד"ר לוינגר ופרופ' ישראל, שתי שאלות ברשותכם: 1. כשאני מביט במראה, אני נוטה להאמין שעין ימין שלי מעט גדולה/נפוחה יותר מעין שמאל. האם מצב זה אפשרי ומהן האבחנות האפשריות? 2. כשניגשתי לרופא העיניים הוא ציין בין השאר שיש לי רשתית חלשה/עדינה ושאם אני פתאום רואה שחור עלי לגשת למיון. הוא לא ציין את שם האבחנה, האם ידוע לכם במה מדובר והאם יש דרכי מניעה ממקרה כזה? המשך יום נעים.

יכול להיות הבדל קל בגודל העיניים, יש להסתכל בתמונות ישנות, אם המצב היה קיים תמיד אז סביר שהוא חסר משמעות. אם המצב חדש, יש צורך בבדיקה. הרופא ככל הנראה התכוון שהעין ארוכה מן הרגיל ולכן יש סיכון מעט מוגבר מהרגיל להפרדות רשתית. בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין