שעורה כלואה בעפעף התחתון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/01/2020 | 13:21 | מאת: מיכל

שלום, לאמא שלי יש שעורה כלואה בעפעף בתחתון כבר שנתיים. קומפרסים, טיפות ומשחות רק מעט שיפרו את המצב. רציתי בבקשה לברר: האם עצם זה שהיא דוחה כל הזמן את התאריך לעשות את הניתוח וכל הזמן מתחרטת עלול לגרום למצב של נזק כלשהו לראייה או לעין? או שבעיקרון אפשר גם שנים להיות בלי ניתוח כל עוד זה נוח למטופל? יש לה אסתמה קשה והיא חוששת מכל דבר שעלול להחמיר את האסתמה. תודה מראש

25/01/2020 | 07:49 | מאת: ד"ר אורן גולן

שעורה כלואה בעפעף תחתון מזה שנתיים ככל הנראה לא תעבור עם קומפרסים … לרוב לא גורם לנזק אם זה כבר ישן כרוני … לפעמים כאשר הגוש של השעורה גדול מספיק ולוחץ על העין זה יכול לגרום לצילינדר שעובר לאחר הסרת השעורה … אבל אם לאמא לא מפריע דבר אפשר לחכות

מנהלי פורום בריאות העין