מספר שונה בין שתי העיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/01/2020 | 17:31 | מאת: רות

בת 24 בעלת עין עצלה בעין אחד - מולד. מה נחשב כהבדל גדול בין עיניים? בעין העצלה אני 3.25- ועין השנייה 0.50- האם זה נחשב כהבדל גדול או הבדל קטן? מה המשמעות בכללי שיש הבדל כזה? מה נחשב מספר גדול?

25/01/2020 | 07:46 | מאת: ד"ר אורן גולן

כן זה הבדל גדול בין העיניים וזו כנראה הסיבה שהעין עם המספר הגדול יותר עצלה … בגיל צעיר הבדל של 2 דיופטר בין העיניים יכול לגרום להפרעה אבל לא תמיד

26/01/2020 | 09:41 | מאת: רות

,תודה על המענה. דיופטר = מספר? (בערך בשפה לא רפואית).....? שהייתי קטנה המספר היה יותר קטן. אני במעקב פעם בשנה אצל רופא עיניים מאז שאני זוכרת. העין העצלה זה תורשתי אצלי - גם להורה שלי יש. האם המספר יעלה עוד עם השנים בגלל העין העצלה? והאם זה משנה אם זה תורשתי או לא?

27/01/2020 | 20:44 | מאת: ד"ר אורן גולן

אי אפשר לחזות אם המספר יעלה במשך השנים מכיוון שיש מרכיבים סביבתיים שיכולים להשפיע על כך … זה שזה תורשתי אומר שכאשר יהיה לך ילדים צריך לבדוק אותם טוב טוב ולטפל עוד בצעירותם בבעיה

28/01/2020 | 00:12 | מאת: רות

תודה רבה!

מנהלי פורום בריאות העין