שהייה של מספר דקות מספר מטרים מריתוך

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/01/2020 | 13:12 | מאת: אלישע

שלום, ממש מודאג, לפני מספר ימים ישבתי במשך מספר דקות במקום בו ריתכו על גבי שולחן במרחק של כ-6 מטר ממני, כנראה שהמרחק היחסית גדול גרם לי פחות לייחס לזה חשיבות בהתחלה (בהמשך הדאגה עלתה), השתדלתי לא להסתכל לכיוון הריתוך אבל כן ראיתי את ההבזק בזוית של העין, לאחר מספר דקות, עזבתי את המקום. האם זה שלא חוויתי תופעות לאחר מכן כמו כאבים, הפרעות בראייה וכו' מעידות שלא ספגתי כמות חריגה של קרינה? האם הייתי מרגיש/יודע במידה וכן הייתי נפגע? גם מה-UV וגם מהאור? תודה רבה

25/01/2020 | 07:41 | מאת: ד"ר אורן גולן

לרוב הפגיעה מריתוך היא בשכבה השיטחית ביותר של הקרנית הגורמת לכאבים וחולפת לאחר יום או יומיים

מנהלי פורום בריאות העין