צילינדר לילדה בת שנה ושלושה חודשים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/01/2020 | 19:49 | מאת: חן

שלום רב, הייתי עם ביתי בת השנה ושלושה חודשים אצל רופאת עיניים. אחרי בדיקה והרחבת אישונים(בדיקה שהילדה הייתה היסטרית וממש לא שיתפה פעולה) נאמר לנו שיש לה בשתי העיניים צילינדר 2 ושכנראה תצטרך משקפיים ושנחכה עוד חצי שנה ונחזור שוב. השאלה שלי האם יכול להיות שעצם העובדה שהבדיקה נעשתה בצורה לא רגועה וממש בכוח עלולה לגרום לאבחנה לא מדוייקת כי לא היה ניתן לראות באופן ברור? ומה הסיכוי לשינוי המצב במהלך החצי שנה? האם בגיל הזה יש סיכוי שהצלינדר ירד ולא תזדקק למשקפיים? תודה רבה.

לרוב ניתן לזהות צילינדר ללא שיתוף פעולה, אין סיכוי רב לשינוי, זהו מספר גובלי לצורך במשקפיים ולכן ניתן לעשות בדיקה חוזרת עוד חצי שנה לשם החלטה

מנהלי פורום בריאות העין