אדמומיות בעיניים שבאה והולכת בפתאומיות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/11/2019 | 21:47 | מאת: דוד

שלום, ב3 הימים האחרונים אני סובל מאדמומיות בעיניים. זה קורה ב*2 העיניים*, האדום הוא למשך חצי שעה-שעה, ואז נעלם לגמרי כאילו לא היה. אין איזור ספציפי שבו זה קורה, זה די אקראי. זה קורה לי בערך 3-4 פעמים ביום. עוד נתונים: ביומיום אני משתמש במשקפיים, אך מדי כמה ימים אני משתמש בעדשות מגע למשך כמה שעות (לרוב בערב). בשנים האחרונות, יש לי לפעמים יובש קל בעיניים, ואדמומיות קלה. אך תמיד האדמומיות הייתה הרבה פחות 'פתאומית', ותמיד יותר קלה. עוד אציין שבחודש האחרון אני עם עדשות מגע חדשות. כ 24 שעות לפני האדמומיות הראשונה, השתמשתי בעדשות האלה (בערך בפעם השביעית או השמינית החודש). בזמן השימוש בהן לא חשתי אי נוחות ולא היו בעיות. אז אינני יודע אם אכן יש קשר לעדשות החדשות (מה גם שהשתמשתי בהן כמה פעמים לפני, ולא חוויתי אדמומיות ביום שאחרי). תודה רבה, דוד

20/11/2019 | 11:01 | מאת: דוד

העדשות המדוברות הן עדשות חד פעמיות

20/11/2019 | 21:13 | מאת: ד"ר אורן גולן

שימוש בעדשות מגע יכול להחמיר את היובש בעיניים וגם את האדמומיות … טיפול ביובש צריך להיות קבוע לפחות שלוש ארבע פעמים ביום בזמנים קבועים

מנהלי פורום בריאות העין