ראייה בלילה חשוך לחלוטין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/11/2019 | 16:07 | מאת: תמי

שלום, סיפרתי לחבר שכשאני הולכת ביער חשוך (ללא שביל, עצים סבוכים ושמיים ללא כוכבים), אני לא מצליחה לראות את האדמה ולכן חייבת להשתמש בפנס. הוא מצידו טוען שהוא יכול לראות בחשכה מוחלטת. האם זה הגיוני? ואם כן, למה אני לא מצליחה לראות? אני מדברת על יער חשוך לחלוטין. אני גרה בצפון מערב אירופה ונוהגת לטייל ביער שנמצא רחוק מהעיר או מכל כביש או מקור אור. עכשיו, שנגמר הקיץ, השמים תמיד מעוננים לחלוטין, כך שגם אין ירח או כוכבים שנותנים אור. תודה וסליחה על השאלה המוזרה

אם יש חושך מוחלט, אז בהחלט סביר לא לראות דבר ללא פנס. בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין