ריצוד והפרעה בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/10/2019 | 13:47 | מאת: גיל

שלום רב מזה כמה חודשים יש לי תופעה שחוזרת לסירוגין, של ריצוד מוזר בשדה הראייה. מדובר בהפרעה דמויית גופיפים צפים בעיניים רק חזקה יותר ומרצדת, שמופיעה פתאום באמצע היום רק מתי שאני יושב מול מסך מחשב, במקום כלשהו בשדה הראייה (יכול להיות במרכז שדה הראייה, בצד, למעלה), נשארת במשך דקות ארוכות וזזה באיטיות על פני שדה הראייה (ימינה, למעלה וכו') עד שנעלמת. ההפרעה והריצוד קיימים גם כשאני עוצם את העיניים, בזמן ההפרעה יש הרגשה מוזרה בראש (מתחיל בכאב ראש קטן/צמרמורת קלה ואז ההפרעה מופיעה) וזה מציק ומפריע בעיקר כשההפרעה מתמקמת במרכז שדה הראייה, אז אינני יכול לעבוד במשך דקות ארוכות. ההפרעה מופיעה לסירוגין פעם בחודש-חודשיים ונעלמת כלעומת שבאה. בפעם הראשונה-שניה שזה קרה, רופא עיניים בדק את העיניים שלי במצב רגיל ולא זיהה בעיה. מה יכול לגרום לתופעה כזאת? האם עלי לדאוג? תודה רבה!

29/10/2019 | 19:35 | מאת: ד"ר אורן גולן

יכול להיות שמדובר במגרנה עם אורה ... אם בדיקת העין תקינה יש לפנות לנוירולוג ורופא משפחה

מנהלי פורום בריאות העין