בהייה באור ובמנורות לד

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/10/2019 | 13:57 | מאת: מאיר

קראתי שבהייה באורות חזקים הינה מסוכנת לעיניים. מה נחשב לאורות חזקים (מכמה ואט זה נחשב כאור חזק), והאם בהייה במנורות לד מסוכנת לעיניים?

17/10/2019 | 15:33 | מאת: ד"ר אורן גולן

האור הלבן מהשמש מורכב ממגוון צבעים כידוע. החלק השייך לספקטרום הכחול נחשב מזיק יותר לעין אולם יש לו השפעות חשובות וחיוביות על תפקודים אחרים בגוף. האור הכחול קיים בעיקר ובעוצמות חזקות בשמש כמובן ולכן לא מומלץ להסתכל עליה , כמו כן הוא נמצא במנורות לד כמו שאמרת במסכי מחשב וטלפון וטלויזיות לד … לכן מומלץ להגביל את זמן הצפייה במכשירים אלו, כמו כן אפשר להרכיב על מסכי מחשב מסך שמסנן אור כחול או משקפיים מיוחדות למחשב שמסננות את האור הנל …

17/10/2019 | 17:00 | מאת: מאיר

התכוונתי למנורות לד התלויות על גבי הקיר בחדרי. האם זה משנה את התשובה?

מנהלי פורום בריאות העין