קורטוקונוס ומשקפיים ועדשות מגע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/10/2019 | 12:24 | מאת: אביב

שלום רב לפני כשבוע התאמתי משקפי ראיה לעיניים שיש בהם קורטוקונוס בעין אחת שמאל עברתי ניתוח להשתלת קרנית אך ללא שיפור רב בראיה . הראיה עם המשקפיים אינה טובה אין חדות ראיה והראיה לא כל כך קריאה האם לקורטוקונוס הדרך היחידה לתיקון הראיה היא בעזרת עדשות מגע קשות שזה לי להרכיב אותם? האם העין שעברה השתלת קרנית הקורטוקונוס בה לא תוקן וכרגע אני כם יכולה להיעזר במשקפיים מדוע גם בעין זו המשקפיים לא מתקנים את הראיה כראוי? איך אני אמורה לפתור את הבעיה האופטימטריסט של המשקפיים טוען שאני צריכה להתרגל למשקפיים והאופטימטרעסט של העדשות טוען שלא ניתן לתקן את הבעיה דרך משקפיים רק עם העדשות גם בעין שעברה ניתוח להשתלת קרנית מי צודק?

07/10/2019 | 15:47 | מאת: ד"ר אורן גולן

לפעמים גם אחרי השתלת קרנית ישנו צילינדר גבוהה כמו שיש בקרטוקונוס ואז רק עדשות מגע יכולות לשפר את הראיה לרוב קשות או סקלרליות … צריך לבדוק את זה עם הרופא שביצע את ההשתלה ולהבין אם יש צילינדר ואולי אפשר לשפר את המצב עי הוצאת תפרים

מנהלי פורום בריאות העין