אורות מרצדים בצורת זיגזג

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/09/2019 | 17:29 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48 מספר מינוס 8 במשקפיים וצילנדר 2.5 כבר הרבה שנים. בדיקת עיניים אחרונה הרחבת אישונים כולל בדיקת OCT לפני 3 שנים - תקינה. אתמול צפיתי בסרט בטלווזיה והיתה סצנה חשוכה מאוד כחצי שעה. פתאום הרגשתי אורות בעיניים. הלכתי לחדר אחר ושמתי לב שבשתי העיניים יש כמו ברק בצורת זיגזג מרצד בעין ועובר ממקום למקום. זה הפריע לי לקרוא וכאילו סינוור אותי. אחרי חצי שעה זה חלף לגמרי. לא היה לי כאב ראש לא שום תופעה אחרת. אתאם תור לרופא עיניים בטח ייקח שבועיים שלושה. 1. מה זה יכול להיות? 2. האם בגלל שזה חלף אחרי חצי שעה אז אפשר להיות שקט שזה לא מרשתית או זגוגית? 2. העובדה שזה הופיע לאחר צפיה במשהו חשוך מעידה על משהו שקשור לראייה? תודה רבה

02/10/2019 | 22:20 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום האבחנה מבדלת רחבה ויכולה להיות ממגרנה לרשתית זגוגית גלאוקומה ועוד … צריך בדיקה אצל רופא עינים

מנהלי פורום בריאות העין