עפעפיים דלקתיות תפקוד לקוי של הבלוטות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/09/2019 | 15:48 | מאת: דנה

בת 37, סובלת מזה כשנתיים מיובש קיצוני בעין ימין, שעורות שהגיעו אף לניתוח לניקוז, עפעפיים דלקתיות. רופא עיניים אבחן כמחלת עפעפיים, תפקוד לקוי של הפרשת הבלוטות הסמוכות לריסים או הפרשה באיכות ירודה. מההאפשר לעשות באופן יומומי חוץ מהגיינה מקסמילית על מנת לטפל בבעייה? אולי משחה מניעתית?

28/09/2019 | 07:50 | מאת: ד"ר אורן גולן

נשמע שאתה סובל מבלפריטיס, טיפול בסיסי הוא בקומפרסים חמימים, נקיון עם שמפו לעפעפיים לדוגמא navi blef ובמקרים קיצוניים יותר אפשר גם לקחת אנטיביוטיקה בשם דוקסיציקלין לפי החלטת רופא עיניים. כמובן צריך גם טיפןת נגד יובש לפעמים טיפות כמו סיסטיין באלאנס שמכילות שכבה שומנית שאצלך כנראה לא מתפקדת יעזרו יותר בהרגשה של היובש

מנהלי פורום בריאות העין