סקטומות בעין שמאל במה מדובר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/09/2019 | 19:41 | מאת: ליאת

שלום רב, בני בן ה13 איבד את ההכרה לפני חודשיים ובמסגרת הבדיקות אליהם נשלחנו ביצענו בבדיקת שדה ראייה. בבדיקה זו נמצאו מס' סקטומות בעין שמאל. התור הקרוב לרופא עניים שהוצע לי יהיה בעוד חודשיים. האם מדובר בממצא שלא סובל דיחוי ? האם מדובר בממצא מסוכן ? אשמח לתשובה תודה ליאת

05/09/2019 | 13:11 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום ליאת, קשה לתת תשובה וודאית על השאלה שלך מכיוון שצריך להסתכל על השדה ולראות אם הסקוטומת אופיניות לבעיה מסוימת ועל פי כך אפשר להחליט על הדחיפות. אני כן יכול להגיד לך שלמבחן שדה ראיה יש עקומת למידה ולא תמיד השדה הראשון שעושים נותן תוצאה אמינה וזה יכול לקרות יותר אפילו אצל ילדים. הרבה פעמים ניתן לראות מספר סקוטומות קטנות מפוזרות ללא משמעות. אבל שוב, מבלי לראות את השדה קשה להחליט על הדחיפות.

מנהלי פורום בריאות העין