התייעצות לטיפול בקטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/09/2019 | 19:57 | מאת: נועם

שלום דוקטור, אמי סובלת מזה זמן מה מטשטוש ראיה בעין שמאל. היינו אצל רופא עיניים אשר אמר לה כי היא סובלת מקטרקט קל ואם זה לא מפריע לה, אז עדיף לא לרוץ לניתוח. רציתי לדעת האם קיים טיפול אחר או הקלה בקטרקט שלא מצריך ניתוח? טיפות עיניים, קומפרסים או משהו. תודה

05/09/2019 | 13:18 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום נועם, הקטרקט הוא בעצם עכירות שקיימת בעדשה אשר נמצאת בתוך העין והטיפול הדפניטיבי בקטרקט הוא ניתוח להחלפת העדשה. לא ניתן לשנות את מצב הקטרקט עם קומפרסים או טיפות כיום. יש נסיונות לפתח טיפול תרופתי בקטרקט אולם אין עדיין משהו שנמצא בשימוש הכל ברמה של מחקרים כיום. לפעמים משקפיים יכולים לעזור תלוי איפה נמצאת העכירות בעדשה ואיזה סוג של עכירות. לפעמים יכול להיות קטרקט "קל" אולם אם הוא מסוג שנקרא "קורטיקלי" או "אחורי תת קופסיתי" הוא יכול לגרום להפרעה משמעותית ואז כן אפשר לשקול ניתוח. תנסו לקפוץ לאופטמטריסט אולי הוא יצליח לשפר את הראיה עם משקפיים.

מנהלי פורום בריאות העין