הבזקים וניצוצות בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/09/2019 | 16:54 | מאת: הגרה

מזה חודש סובלת מהבזקים. הייתי פעמיים בבדיקה עם הרחבת אישונים. לא נמצא קרע .או חור. אני ממש חוששת. הרי כל יום עלול להיווצר חור. מה אני עושה? מה תדירות שצריכה להיבדק? אין זבובים או מסך. ממש אובדת עצות. מה הסיכוי שפתאום יהיה קרע?

05/09/2019 | 18:23 | מאת: ד"ר אורן גולן

שלום הגרה, לפעמים לוקח זמן עד שהבזקי האור חולפים גם כאשר מדובר בהפרדות הזגוגית. כל עוד יש הבזקי אור כדאי להמנע מספורט ומאמץ פיזי. במידה והבזקי האור נמשכים אפשר לבקש לבצע אולטרא סאונד של גלגל העין ולחפש קרע שלא נראה בבדיקה קלינית של רופא העיניים. במידה ולא נמצא דבר אפשר לחשוב בחבנה המבדלת גם על בעיות ממקור מוחי כמו״אורה״ של מיגרנה שבאה לידי ביטוי כהבזקי אור. יש עוד אפשרויות באבחנה המבדלת אולם צריך לדיין אותם עם רופא העיניים המטפל.

מנהלי פורום בריאות העין