דמע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/06/2006 | 08:04 | מאת: אבי

בוקר טוב מידי פעם יש לי דמע בשתי העיניים ללא סיבה נראית לעין. זה יכול להגיע בעיקר בבוקר או במקום קר. הרבה מאוד פעמים זה קורה לי בזמן שהותי בשירותים, בזמן יציאה, אפילו שאינני מתאמץ. - מה יכולה להיות התופעה ? - אני סובל מאיריטיס מזה 5 שנים - האם יש קשר ? - האם יש לעשות משהו בנידון ? בדיקה / מעקב ? קראתי בסוף השבוע את הראיון של הח"כ שמצאו לו גידול בראש ושם נכתב שמידי פעם העיניים שלו דומעות ללא סיבה, האם זהו סממן מובהק לגידול שלו ? האם זוהי אינדיקציה כלשהיא ? תודה רבה על העזרה

אבי שלום, הסיבה השכיחה לדמעת היא יובש או איכות דמעות ירודה, ותגובת העין היא ייצור דמעות יתר. אנשים המטופלים בטיפול כימותרפי כגון טיפול בגידול סובלים מאיכות דמעות ירודה עקב פגיעה בתאי אפיתל ולחמית, ע"י כך גורמים להפרעות בעיניים ולייצור יתר של דמעות. טיפול כימותרפי יכול לגרום לחסימה של צינור ניקוז הדמעות בעין. ממצאים אלו יכולים לגרום לדמעת יתר לא קשור לאיריטיס. ממולץ לברר את סיבת הדמעת אצל רופא עיניים.

מנהלי פורום בריאות העין