משקפיים לילדה בת 4

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/08/2019 | 08:42 | מאת: זהבית

שלום, היינו בבדיקת עיניים לבת שלי בת ה 4 אצל רופא עיניים שבדק אותה (שם לה גם טיפות) בבדיקה נאמר כי הבת שלי לא משתמשת בעין שמאל והוא נתן לה מספרים לאחר הבדיקה כשביקש לחזור עוד חודשיים למעקב המספרים שניתנו לה למרחק: ימין: cyl 0.75 axis 159 שמאל: cyl 1.25 axis 180 הוא לא הרחיב והסביר. נשאלת השאלה האם הילדה חייבת משקפיים? מתוך כוונה שמספר צילינדר כזה מחייב? והאם יכול להיות שהמשקף יהיה זמני? חשןב לציין שהזמנתי לה משקפים כבר ואני עצמי גם עם משקפים לקריאה ולרחוק וגם לי צילינדר 2.30 בכל עין.

שלום רב, בגיל כזה מומלץ מאוד שהילדה תרכיב משקפיים זה עלול לעזור לה בעתיד. התמדה מגיל צעיר תתרום לראייה טובה יותר בעתיד. יש להיות במעקב אצל רופא העיניים אחת לחצי שנה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין