סינוור מהחזר שמש וסיכון אפשרי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/06/2019 | 18:33 | מאת: דורון

שלום, רציתי לדעת האם מעבר לחוסר הנוחות הזמנית בסנוור מריכוז שמש על מראה/שמשה או על פריטים מבריקים, יש גם סיכון לטווח ארוך לעיניים? הרבה פעמים קורה לי (במיוחד בזמן נהיגה), שאני מסתכל לכיוון הרכב שלפניי או על הרכב שלידו אני חונה או לכיוון המראה כדי לעבור נתיב ויש ריכוז של השמש שמסנוור מאוד, לפעמים אני צריך להמשיך ולהסתכל לאותו כיוון, למרות חוסר הנוחות, לעוד כמה שניות, בד"כ אני עם משקפי שמש אבל בכל זאת מסתנוור, האם זה רק לא נוח/נעים או גם יכול ממש לפגוע בעיניים/בראייה? תודה רבה

אין סיכון אם מדי פהם אתה מסתנוור.

שלום רב, לא מומלץ לעשות ניסויים בעיניים. חשיפה לקרני שמש למספר שניות קצרות לא עושה נזק. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום בריאות העין