אישונים לא זהים לאחר מכה (כנראה)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/06/2019 | 16:24 | מאת: אנונימי

שלום רב, אני בן 18 ולפני כחצי שנה קיבלתי מכה מכדור טניס בעין, מאז עברתי לפחות שלוש בדיקות עם הרחבת אישונים של רופאים מומחים, לאחר הפגיעה שמתי לב שהאישון שנפגע רחב יותר (יכול להיות שזה היה גם לפני אבל להערכתי לא) האישונים זהים באור יום חזק מאוד, אך בלילה ובאור יום בתוך הבית האישון בעין שקיבלה את המכה רחב יותר ומתכווץ לאט יותר יש לציין שמאז הפגיעה עברתי בדיקת שדה ראייה שיצאה כמעט תקינה לחלוטין (לא 100 אחוז בעין שנפגעה וOCT שצולם לא טוב והתמונה לא יצאה בו חדה, אבל ממה שניתן לראות הוא תקין) השאלות שלי הן האם סביר שחצי שנה אחרי מכה האישון שנפגע יהיה רחב יותר ויתכווץ לאט יותר (הוא רחב במילימטר אחד) ? האם האישונים יחזרו להיות באותו הגודל? האם יכול להיות שהאישון היה גדול קודם לכן ומדובר בכלל בבעיה עצבית כלשהי ? אם כן סביר ששלושת הרופאים שבדקו את עיניי לא יראו שזו בעיה נירולוגית או שפשוט הם חשבו שזה כתוצאה מהמכה (יש לציין שלא הפנתי את תשומת ליבם לעובדה שאישוניי לא זהים אבל הם בדקו אותם טוב מאוד בשביל לבדוק שאין נזק לרשתית תודה מראש

לאחר מכה יש סיכוי רב שנוצר קרע קטן בשריר סוגר האישון, הקרע יגרום לכיווץ איטי יותר ולאישון להיות מעט גדול יותר, עם הזמן יש סיכוי שההבדל בין האישונים יקטן. יש ללכת להבדק אצל רופא עיניים ולציין את הבעיה בכדי לוודא שאין סיבה אחרת לגודל האישון. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

23/08/2023 | 18:14 | מאת: רונן

קיבלתי מכה חזקה בעין ימין לפני 4 ימים ומאז האישון מורחב ללא שינוי והראיה בעין קצת מטושטשת. האם המצב אמור לחזור לקדמותו ? האם מצריך ניתוח ? אשמח לתשובה מפורטת

מנהלי פורום בריאות העין