בדיקת עיינים הבנת תוצאות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/05/2019 | 13:59 | מאת: בדיקה שגרתית

שלום לכולם במהלך הבדיקות השגרתיות השנתיות שלי בבית חולים, אני עובר בדיקה של חדות ראייה. בעין שמאל אני רואה 6/6, ובעין ימין היכן שיש לי את המחלה, זה משתנה במספרים גדולים אני רואה, אבל ככל שיש את הקטנת המספרים, אני לא רואה כל כך את מה שרשום. התוצאות שלי היו 6/9 וגם 6/7.5. אז רציתי לשאול הראייה שלי בעין ימין טובה, ככל שזה עולה מה זה אומר? בנוסף לכך היה לי ספקות לגבי דרוזן על נגע שיש לי, מה זה דרוזן? וגם משמעות של נגע אמלנוטי מורם ברשתית? תודה לעונים!

שלום רב, לתצערי אין דרך לתת תשובות לגבי מצב העיניים ללא בדיקתך. החדויות אותן אתה מציין נראות תקינות. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין