ידידה בראיה לרחוק - ומשקפי קריאה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/05/2019 | 13:26 | מאת: אבית

שלום גיל 47 מרכיבה משקפי קריאה ב-3 שנים האחרונות החלתי 1+ כרגע עליתי ל 2.5+ מה שקורה בשנה או חצי שנה האחרונה לקרוב סביב 2.5 . 1+, שהעדיפו תיקון של 0.75+ בבדיקה נאמר לי כי אני רואה 6-6 לרחוק בלי משקפיים. אולם המחיר הנו אימוץ של העיניים ועייפות האם הדבר אמור להיעצר מרחוק ? האם עליית המספר לרחוק מספר בשנה .

שלום רב, לצערנו ברפואה אין חוקים ואיםן לנו דרך לדעת מתי והאם ייעצר לך המספר. בשל העלייה המשמעותית יש לבצע בדיקת ראייה אצל רופא עיניים. ואחכק מעקב של אופטומטריסט על עניין המספר פעמיים בשנה אצל אופטומטריסט. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין