התבוננות בשמש שחודרת לבית דרך החלונות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/05/2019 | 21:35 | מאת: רועי

האם חדירה של שמש לתוך הבית הינה מסוכנת? כוונתי הינה, האם מסוכן להתבונן בשמש הנכנסת לבית דרך החלונות בעת השקיעה, בשעה שש בערב והילך, כשאינדקס מסוכנות הקרינה עומד על שתיים ומטה. האם יש קשר בין הפגיעה של השמש בעיניים לבין אינדקס מסוכנות הקרינה, דהיינו האם ככל שאינדקס מסוכנות הקרינה הינו נמוך יותר, כך גם ההתבוננות בשמש מסוכנת פחות? האם החלונות בבתים חוסמים את כל הקרינה המזיקה לעיניים של השמש שחודרת לבית, או שצריך להגיף גם תריסים?

שלום רב, התבוננות למס שניות לשמש אינה מסוכנת. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין