ניתוח גלאוקומה וקטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/05/2019 | 17:49 | מאת: אדית

שלום רב, אני בת 67, סובלת כעשור מגלאוקומה ולאחרונה החל קטרקט באחת העיניים. כמו"כ סובלת מקוצר ראיה [מינוס 4.5 בערך בשתי העינים וגם צילנדר] מזה עשרות שנים. האם מומלץ ניתוח משולב לפתרון שתי הבעיות גלאוקומה וקטרקט? האם מומלץ לשלב באותו ניתוח גם את הורדת המשקפיים (או לפחות להקטנת המספר)? האם הוספת הטיפול בקוצר הראיה במהלך הניתוח הנ"ל אינו מגדיל את הסיכון שבניתוח?

23/05/2019 | 06:30 | מאת: קלוד

אחת לתקופה, אני סובל מצריבה בעיניים מלווה בדמעות שמקשה עלי לפתוח את העיניים. לא הבחנתי מצב מסויים שזה קורה. במה מדובר? כיצדפ ניתן לטפל בתופעה?

שלום רב, במעמד הקטרקט ניתן במקרים רבים להשתיל עדשה עם מספר. יש להיוועץ עם הרופא המנתח בעניין. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין