פגיעה בעיניים מספריי שלג

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/05/2019 | 07:11 | מאת: נטע

שלום. ביום העצמאות ריסס ילד ספריי שלג על כל הפנים של בתי בת השנתיים וחצי. הילדה נבהלה ובכתה ושטפנו לה את הספריי במים. לאחר מספר דקות נרגעה ולא ראיתי סימנים בעינייה. מאז היא לא מתלוננת, לא משפשפת ואין כל סימן בעינייה- ולמעשה מתנהגת כרגיל לחלוטין. השאלה האם יש צורך להגיע בכל זאת לבדיקה אצל רופא עיניים לבדיקת נזק לעיניים, או שאם היה נזק אז היה אפשר לראות אותו והילדה היתה בוכה או משפשפת בעיניים? האם יכול להיות נזק ללא כאב וסימנים? תודה

שלום רב, לאחר כניסה של חומר כימי לעין יש לעבור בדיקה מקיפה אצל רופא. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין