הכתם העיוור בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

03/05/2019 | 19:00 | מאת: לי

שלום רב יש תופעה מוזרה שאף פעם לא ידעתי שאולי יש לה הסבר מדעי . כשאני עוצמת את עיין שמאל ומסתכלת בעיין ימים ומתמקדת בנקודה מסויימת לכמה שניות פתאום הנקודה שאני מתמקדת בה נהיית חסרה או כאילו שחורה ומוסתרת , אף פעם לא ידעתי להסביר זאת לרופאים או לסובבים אותי אבל בחיטוטים באינטרנט גיליתי שיש משהו שנקרא "כתם עיוור" שהנקודה הזו בשדה הראיה לא מעבירה תמונה למוח ואז המוח משלים אותו אבל אם מתמקדים אפשר למצוא את הכתם הזה , האם מה שתיארתי זה "כתם עיוור" ?? כל הזמן אכלתי סרטים שמשהו אצלי אינו קשורה , אציין שזה קורה רק שאני עוצמת את עיין שמאל ומסתכלת בעין ימין יש לציין שכשאני ממצמצת אחרי ההתמקדות התמונה חוזרת להיות שלמה . אשמח להסבר.

שלום רב, ישנן הרבה תופעות מוזרות ברפואה שאין עליהם הסברים. ללא בדיקתך אין לצערי דרך לעזור לך. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

19/05/2019 | 10:57 | מאת: עידן

לי שלום. גם לי יש את התופעה הזאת דברי איתי .

19/05/2019 | 11:01 | מאת: עידן

דברי איתי פה

21/05/2019 | 13:32 | מאת: לי

היי עידן כן מה יש לך להוסיף על התופעה הזו האם מסוכנת ? מה את חש בדיוק ? אולי הגענו לזה בגלל שאנו מתעסקים יותר מדי עם עצמנו והתחושות שלנו ?

28/10/2019 | 16:59 | מאת: עידן

מה הפייס שלך?

מנהלי פורום בריאות העין