פגיעה בראייה בעקבות סכרת אצל אימי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/04/2019 | 18:38 | מאת: עדי

שלום רב דןקטור וחג שמח! אימי בת 54 חולת סכרת מזה שני עשורים. לאחרונה הסכרת כנראה פגעה בעינייה. הרגישה טישטושים בראייה, ובחודש מרץ עשו לה לייזר פעמיים בשתי העיניים. ומאז המצב קצת החמיר. ב16.4 קיבלה זריקת אווסטין בעין שמאל... וביממה האחרונה גם העין השנייה החלה לקבל טישטוש. יש לנו תור לרופא מומחה רק ב30.4 מה אתה ממליץ לעשות כרגע? יש לה רגעים שהיא ממש ממש לא רואה טוב. היא בהיסטריה... הרופא בבית חולים סורןקה אמר שתצטרך לעשות עוד כ3 זריקות . אחת לכל חןדש. האם לאחר מכן המצב ישתפר? כי כרגע המצב מידרדר קצת והיא לא רואה טוב ומרגישה שזה מחמיר . האם זה חלק מתופעות הלוואי? האם כדאי ללכת לבית החולים , למיון? היא קצת נרתעת מזה כיוון שנוגעים לה בעין ומחטטים וזה כואב לה. הייתי רוצה קצת לשפוך אור על המצב . תודה וחג שמח!

שלום רב, יש להתייעץ עם רופא רשתית בעניינה. מעקב צמוד לפי הנחיות רופא הרשתית. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין