שינוי מספר בראייה וטיפול

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/03/2019 | 11:46 | מאת: יעל

שלום, אני מרכיבה משקפיים מגיל 3. צילנדר וקצרת ראי ( כלומר לא רואה מרחוק) רוב חיי הרכבתי עדשות מגע קשות. כיום בת 42, הבנתי שכעת אני סובלת גם מזוקן ראיה ( לא רואה טוב מקרוב). רציתי לשאול 2 דברים: 1. זה נכון שמתקנים את אי הראיה לרחוק אז זה גורם לבעיה באי ראיה מקרוב? כך למשל בלי עדשות אני יכולה לקרוא מספר אבל עם העדשות זה משגע אותי. 2. האם לא אוכל להרכיב יותר עדשות ועליי לעבור למשקפיים? תודה רבה

שלום רב, ברב המקרים יש צורך המשקפיי קריאה מעל גיל 40 לאחר ניתוח לייזר. רק לאחר בדיקתך אפשר יהיה לומר לך האם יהיה צורך או האם ניתן לתת לך סוג של פשרה ניתוחית להשאיר מספר קטן שיחפה על הקריאה למספר שנים לאחר הניתוח. איתמר

בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין