חשד לבעיית ניוון במקולה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/01/2019 | 12:45 | מאת: רונן

להלן תוצאות בדיקת oct: עין ימין: סביב המקולה מוקדי צביעת יתר, חלקם בעלי שוליים חדים היכולים להתאים למוקדי ped קטנים, וחלקם נצבעים בתבנית מגורגרת בתמונה היכולה להעיד על נוכחות ממברנה חבויה. עין שמאל: לזיה עגולה הממסכת את כל אזור המקולה והיכולה להתאים לped נרחב עם מיסוך יתר בשוליים היכול להתאים לדימום. במהלך הבדיקה יש צביעת מתגברת של הלזיה הממסכת. בשולי הלזיה בשעה 7 מוקד היפר פלורסנטי החשוד כדולף בתמונה היכולה להתאים לfibrovascular ped. עד כמה המצב קשה בעין ימין ובשמאל ומה הטיפול המומלץ?

שלום רב, הפורום אינו עוסק בפענוח בדיקות. יש לךגשת לרופא המטפל. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין