הפרדות זגוגית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/01/2019 | 21:02 | מאת: שרון

שלום. לאחר שהופיעו הבזקים בתחתית העין שנעים מכיוון האף החוצה, אובחנה היפרדות זגוגית. לאחר שבועיים נוספו הבזקים גדולים יותר בצד, שמופיעים בעיקר ברגע מעבר מאור לחושך. בבדיקה אין נזק. 1) האם מעבר מאור לחושך אכן יכול לגרום לכך או שעלולה להיות סיבה אחרת אפילו נוירולוגית? כמו סוג של אאורה של מגרנה? 2) האם לסינוסיטיס עלולה להיות השפעה על המצב? 3) האם ניתן לקחת במצב כזה תרופות מייבשות ליחה כגון דקסמול סינוס? 4) במקרה של החמרה כמה דחוף להגיע לבדיקה? ממש במיידי או שאם זה ערב אפשר לחכות לבוקר? 5) במקרה של החמרה האם צריך להימנע ממאמץ מסויים? תודה

שלום רב, היפרדותץ זגוגית מצריכה מעקב שגרתי של אחת לשנה. במידה ויד החמרה יש לפנות מיד לרופא עיניים. בברכה, פרופ' ישראל קרמר

מנהלי פורום בריאות העין