חצי שנה לאחר אינטרלאסיק

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/12/2018 | 21:07 | מאת: שירי

כתבתם שתופעות הלוואי תופעות זמניות למרות שהתופעות הללו הינן לצמיתות. אני סובלת מתסמינים בלתי הפיכים כגון יובש בעיניים, הילות, סינוורים, בעקבות הכאבים והתסכול של אובדן הראייה. אני חצי שנה בדיוק לאחר אינטרלאסיק. אין לי עכשיו לא את העדשות ולא את המשקפיים אבל כל כך לא נוח לי וכואב לי בעיניים שאני מעדיפה להשאיר אותן עצומות. הכאבים כל כך עזים שאני רק מתפללת להחזיר את המשקפיים חזרה לפרצוף ולוותר על ה"תענוג" הזה של ראייה חדה ללא המשקפיים. אין באמת מדד כמותי שיכול לתאר את רמת האי נוחות והכאב שגרם לי הניתוח לייזר אני מרגישה כאילו דקרו אותי עם סכין בעין, הכאב תמיד שם. הטיפות עוזרות מעט אבל הכאב לא עובר . הניתוח שהיה אמור לתקן את הטשטוש ולגרום לי לראות בחדות עשה דווקא בדיוק ההפך. במקום לראות פרטים בחדות אני מבחינה בכך שחלק מהתמונה בעצם מחוקה, כאילו היא לא קיימת בכלל. לרגע רואים בחדות את האותיות הקטנות ופחות משנייה אחרי זה הכל מטושטש ולא מצליחה לזהות אפילו את האות הגדולה ביותר על הלוח אצל האופטומטריסט. הראייה לאחר הניתוח הראייה במצב גרוע יותר מלפני הניתוח! אני רואה בוהק, הילה ונצנוצים מסביב למקור אור שהאור נמרח על פני היקף גדול בהרבה מאשר מקור האור. הבוהק קורה ביום ובלילה. יש לי קשיים בנהיגה בלילה עד כדי כך שמשעה מסוימת אני לא יכולה לנהוג מחשש לחייהם ולחיי הסובבים. לכל שלט נהיה עוד נפח, ולא ברור איפה הוא מתחיל ונגמר. הקונוסים שמניחים למקרי חירום של תאונות או עבודות תשתית מחזירים לי כל כך הרבה אור עד כדי סינוור כאבי ראש ועצירות תכופות בצד הכביש על מנת לתת לעיניים מנוחה. יש לי נצנוצים מקור האור מתפרס ונהיה דמוי כוכב כאשר יוצאים מלא קרניים ממנו. תופעה זו קורת לי ביום ובלילה, כמובן שבלילה התופעה גרועה פי הרבה אך גם בחדרים עם תאורה חלשה ומעומעמת התופעה הזו קיימת. איך אפשר לטפל בתופעות הלוואי הנוראיות שנגרם לי מהניתוח לייזר?

שלום רב, ללא בדיקתך אין דרך לעזור לך. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין