דלקת כרונית שלא עוברת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/12/2018 | 00:27 | מאת: מיכל

הכל התחיל בתחילת אוגוסט שהתחילו לי הפרשות מוזרות שהפריעו לי בראיה ולאחר כמה ימים העין באמת נהיתה גם אדומה והבנתי שזה כנראה דלקת, הייתי אצל רופא ונתן לי מרשם לטיפות כלשהן ומשחה לשים שבוע, שמתי כמו בהנחיות והדלקת לא עברה. במשך שבוע (לאחר שהפסקתי את הטיפול) העין שלי התדרדרה מאוד עד שיום אחד העין שלי כבר הייתה נפוחה בטירוף וירדו לי דמעות ללא הפסקה, לא יכולתי להסתכל על כל אור בלי שהעין שלי פשוט תרתע, הלכתי לרופאת משפחה שישר הפנתה אותי לאותו יום לרופא עיניים כי מצבי היה גרוע. רופא העיניים אמר לי שמזמן לא ראה דלקת כזאת חריפה ונתן לי מינונים מאוד גבוהים של טיפות, סוג אחד הייתי צריכה לשים 9 פעמים ביום ואת הסטרואידים 3 פעמים ביום. לאחר כמה זמן ומעקב של הרופא שגם שיחק לי עם המינונים העין נראתה שהחלימה. לאחר שבוע הדלקת שוב חזרה. אני אקצר ואגיד שהוא שינה לי כמה סוגי טיפות וגם הדלקת עברה שוב וחזרה. החלטתי ללכת לרופא עיניים חדש שאולי יעזור לי יותר, כל שבוע בקבוע הייתי באה אליו, היה מחליף לי כל פעם סוגי טיפות, העין היתה במצב יציב אבל לא החלימה. הוא החליט להפנות אותי למומחים ברמבם ולאחר שחיכיתי יותר מחודש לתור שלי שם כל מה שה"מומחה" אמר לי זה שזה דלקת כרונית בשילוב של אלרגיה והוא אמר גם במילים שלו שהעין שלי מכורה לסטרואידים ואמר לי לאט לאט להוריד מינון ובמקביל לנקות הרבה את העין עם מגבונים סטרילים ולשים הרבה טיפות דמע ולהשאר עם טיפות שהן לא סטרואידים. אמר לי לאחר חודש לחזור לרופא עיניים שלי לראות מה המצב של העין שלי, אבל אני כרגע כבר בלי סטרואידים בכלל והעין שלי רק מתדרדרת. רופא העיניים שלי כבר לא רצה להמשיך לטפל בי. אני פשוט חסרת אונים, 4 וחצי חודשים אף אחד לא מטפל לי בעין כמו שצריך פשוט אומרים לי להמשיך לטפל וזה יעבור ואין מה לעשות, אני סובלת ועייפה כבר מהטיפולים בעין והביקורים אצל הרופא שלא עוזר לי בכלום. אני פשוט בטוחה שהם רק מטפלים בנגרם לקרנית ולא בגורם, העפעף שלי מאוד נפוח ורופא המשפחה אמר לי מתישהו שזה נראה שזה משהו פנימי יותר שהעפעף אולי שורט את הקרנית פשוט ובזה רק הם מטפלים, במה שנגרם לקרנית. הוא אמר שאולי זה חסימה בצינורות הדמעות או אבן או משהו כזה. אף אחד מרופאי העיניים לא ניסה לבדוק משהו מעבר למה שראו על העין שלי. אני עובדת עצות ולא יודעת כבר מה לעשות.

מומלץ להיות במעקב במקום אחד כדי שיהיה ניתן לחפש את כל הסיבות לדלקת. לעיתים לוקח זמן וצריך סבלנות רבה

מנהלי פורום בריאות העין