הגבלות לאחר ניתוח לאסיק

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/12/2018 | 07:18 | מאת: רעות

יש לי שאלה חשובה מדוע כתוב ש"מתלה הקרנית שנחתך בניתוח יכול לזוז גם אחרי שנה"? האם זה אומר שבמשך שנה אסור לשטוף את העיניים בזרם מים ואסור לגעת בעין ולשפשף את העין? ואסור לישון על הצד כשהכרית נוגעת בעין? במשך שנה צריך לישון עם המגיני עיניים? מה זה נכות למשך שנה מהפחד שמתחלה הקרנית יזוז וייגרם לי נזק בלתי הפיך? לא אמרו לי את זה לפני הניתוח אני ממש בהלם! אז ניתוח לייזר גורם למגבלה בעיניים לכל החיים? אי אפשר לחזור להיות כמו לפני הניתוח לשטוף את העיניים בזרם מים לנגב את העיניים לגעת בעיניים לשפשף את העיניים לגרד בעיניים לישון על העיניים בכרית? האם זה בגלל שהעין נחתכה בניתוח אז נהיה שריטות ורגישות בעיניים לכל החיים?

אפשר לעשות כל מה שציינת. צריך טראומה משמעותית לעין בכדי לפגוע במתלה הקרנית.

מנהלי פורום בריאות העין