קטראקט תת קופסיתי אצל רופא שנחשף לקרינה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/11/2018 | 02:59 | מאת: עופר

שלום רב, בן 47, רדיולוג שעובד תחת קרינה באופן חלקי. נמצא אצלי קטראקט סוב קפסולרי( תת קופסתי ) פארא מרכזי עדין, נמצא לפני חצי שנה ולאחר חצי שנה נשאר באותו המצב. רופא תעסוקתי קושר את זה לחשיפה לקרינה, השאלות שלי, אם אפשר: 1. כמה זמן יכול לעבור מהחשיפה לקרינה ועד להתפתחות קטראקט? 2.כיום אני כמעט ולא נחשף לקרינה, האם התפתחות הקטרקט יכולה להיעצר בגלל שאני לא נחשף לקרינה או שברגע שהתהליך התחיל, הוא רק מתפתח קדימה( למרות שאין שינוי בבדיקת הביקורת )? 3.אני לא מרגיש שום בעיה עם העין, זה בגלל שזה ליד המרכז, פארא מרכזי, ולא בצד או באמצע?

קצב התקדמות הקטרקט אינו קבוע. בהחלט יכול לעבור זמן רב אפילו שנים ללא שינוי ואם אין הפרעה לראיה, אין כל צורך בניתוח. כמות הקרינה ומשך זמן התפתחות הירוד מרגע החשיפה אינם חד משמעיים ולכן קשה לנבא. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין