תחושת ירידה באיכות הראייה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/10/2018 | 10:24 | מאת: חיים

שלום רב שמי חיים ואני בן 26 לאחרונה במהלך הרצאה שהייתה לי הבחנתי במעיין פס שחור בעין שמאל הזז כאשר אני מנסה להבחין בו תופעת הפלואטרס אינה זרה לי ואני מודע אליה עוד מגיל צעיר אולם מעולם לא נתקלתי בפס כזה שהוא כהה על כבול השחור (רוב הפלואטרס שאני מבחין בהם הינם כדורים או תולעים שקופים שאם איני מתרכז בהם איני מבחין בהם) אותו הפס השחור גרם לי לבהלה רבה הלכתי לשלושה רופאי עיניים ביניהם רופאת עיניים מומחית רינה לייבו שאינם מצאו שום קרע ברשתית או משהו חריג מעבר לכך כאשר אני נמצא בחוץ באור שמש אני מצליח לעיתים להבחין בנוסף לפס השחור שתיארתי במעיין פסי מעגלים כאלו שחורים (לא יודע בדיוק איך להסביר) ובנוסף במעיין תולעים מרוחים כאלו שקופים ניסיתי לחפש ביוטיוב תמונה של מה שאני רואה אולם לא מצאתי מה אתה ממליץ? יש לציין שהראייה שלי מעבר לדברים האלו תקינה אינה מטושטשת ושלפני שנה הייתה לי דלקת וישראלית חריפה בניין ימין (שאיני יודע אם ניתן לקשר אותה אל טיב הראייה שלי כיום)

במידה ושלוש בדיקות עיניים היו תקינות, אז סביר שאין בעיה. יתכן עכירויות עדינות בזגוגית העין. אם יהיה שינוי או החמרה אז מומלצת בדיקת עיניים חוזרת. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס.

מנהלי פורום בריאות העין