חור קטi ברשתית. השלכות עתידיות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/10/2018 | 16:07 | מאת: רון

שלום דר'. ברשותך אשאל שאלה נוספת. אני בן 28, בריא. ללא היסטוריה של מחלות. נחבלתי בעין בפעילות ספורטיבית (אצבע לעין), בבדיקת רופא נמצא קרע בלחמית וחור קטן מאוד ברשתית, מלבד זה לא הייתה פגיעה בראייה (לא רואה כפול וכיוצא בזה). צרבו לי בלייזר ונשלחתי לביתי. גם נאמר לי שהחור היה באזור שלא מעורב בראייה וללא עצבוב. אני אציין שהרופאים בבית חולים לא מצאו חור, רק למחרת בבדיקה חוזרת רופא אחר מצא והוא זה שצרב. השאלה שלי, האם אחרי ההחלמה העין שלי תהיה ברמה כמו לפני הפגיעה, כלומר הנזק הוא נזק הפיך, ולא יתכנו עקב כך סיבוכים בעתיד או רשתית פגיעה יותר וכדו'. ? שאלה שנייה, האם אני יכול להרכיב עדשות מגע עד לבדיקת הביקורת או זה עשוי לפגוע

החור ברשתית לאחר טיפול לא מגביל בשום צורה. אם היה גם קרע בלחמית אז כדאי לחכות עם עדשות המגע. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין