אני רואה בגוונים שונים בכל עין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/07/2012 | 09:52 | מאת: אלון

שלום רב, לאחרונה הבחנתי כי אני רואה בכל עין טווח גוונים שונה. את ההכרה בזה גיליתי לראשונה לפני כשלוש שנים, במהלך טיול במדבר כאשר עצמתי עין אחת ואז החלפתי עם השניה. בעין ימין אני רואה גוונים "חזקים" יותר (אדום/חום) בעין שמאל אני רואה גוונים "חלשים" יותר (כחול/אפור) (אפשר לדמות זאת להרכבת משקפי שמש עם אדשות שונות - אחת חומה ואחת חומה). האם ידועה לכם התופעה? האם זה צריך להדאיג אותי? תודה. (אני בן 30, בריא)

אלון שלום רב, יש לבצע ברור של תפקוד עצב הראייה כולל שדה ראייה מרכזי 24-2, בדיקה נוירואופטלמולוגית הכוללת תפקוד עצבי הראייה ו- VEP. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

29/07/2012 | 15:42 | מאת: אלון

פרופ' קרמר ישראל שלום, תודה על המענה המהיר. רציתי רק לשאול מה מטרת הבדיקה, או במילים אחרות, מה קשת התוצאות הצפויות ומה עושים אם התוצאות? האם יש סכנה כלשהי פרט לכך שאני רואה בגוונים שונים? האם יש לזה טיפול? שוב תודה. אלון

29/11/2012 | 14:54 | מאת: רוני

16/05/2019 | 12:48 | מאת: מיה

העע מקווה שאתה עדיין עוקב גם לי יש את זה האם מצאתם לזה הסבר האם זה מסוכן ? עשיתי בדיקות כולל נויראופטלמולוג והכל תקין .

מנהלי פורום בריאות העין