מתי נדרש לשטוף את העיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/09/2018 | 09:51 | מאת: רחלי

רציתי לשאול האם בכל פעם שנכנס משהו לעין צריך לשטוף? למשל אם מתיז סבון כלים לעיניים או טיפה מהדלי של הספונגה שיש בו מים עם חומר ניקוי ? ומה במקרה שנגיד ניתז לעין לימון למשל או חומץ ? זה פשוט מאד מלחיץ אותי . וגם לגבי השטיפה , צריך לשטוף תחת הברז ? בהרבה מים ? כמה דקות . מי הברז גם גורמים לצריבה כך שכל העסק מלחיץ . אשמח לקבל תשובה שתדריך אותי מה ואיך

שלום רב, בכל מגע של חומר כימי או חומץ או חומרי ניקוי יש לשטוף מידיית את העיניים במי זורמים קרים לאחר מכן מומלץ לשטוף את העיניים בתחליפי דמעות למשך מספר ימים, כמובן ללא חומר משמר. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין