נס רפואי או אבחון לקוי ?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/09/2018 | 17:38 | מאת: תומר. 22

לפני מספר שנים נכנס לי שבב מתכתי במרכז הקרנית עם חלודה רבה. לאחר-מכן נשארה לי צלקת ממש קטנה שהתבהרה עם השנים וכיום בבדיקות הרופא אינו רואה אותה בכלל הגעתי אל הרופא עיניים בעקבות תחושה של גוף זר באותה עין שאגב נשללה האפשרות. נטען בפניי שהיה גירוי כלשהו שחלף. ואז כאשר ציינתי בפניו את זה הוא טען שהוא לא רואה שום דבר כאילו לא היה, הוא בדק שוב ושוב ולא ראה כלום. וזכור לי שהייתי בבדיקות גם שנה שנתיים לאחר הפציעה ואז הם ראו שהיא קיימת. נס רפואי? או שכדאי להבדק אצל רופא אחר? גם בבדיקות ראיה נאמר לי שאני רואה 6/6 בשתי העיניים כאשר בזמנו ראיתי קצת פחות מ6/6. לא נשמע מוזר? אני כמובן גם הרגשתי הקלה בראיה בתקופה האחרונה.

שלום רב, לצלקות בקרנית מגוף זר יש נטייה לסגת בצפיפות שלהן עם השנים ויתכן מאוד שחלה נסיגה בגודלה. עד כדי כך שגם בעזרת מקרוסקופ קשה מאוד לראותה. אם חדות הראייה שלך טובה ואתה חש בטוב אין כל מקום לדאגה. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

19/10/2018 | 16:28 | מאת: תומר. 22

זאת הסיבה שהראייה השתפרה ?!

מנהלי פורום בריאות העין