אלרגיה לעדשות מגע....

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/09/2018 | 20:55 | מאת: ירדן

אני מרכיבה עדשות חודשיות במשך כ-5 שנים ללא בעיות. לפני כשלוש שנים אובחנתי כאלרגית לאבק (אבל זו אלרגיה שלרוב לא באה לידי ביטוי, אפילו לא בניקוי אבק) ולאבקנים בחילופי העונות. לאחרונה התחלתי לסבול מנפיחות, אודם, גרד חזק ותזוזה פיזית של העדשה על האישונים. ניסיתי להחליף חברה של עדשות וזה ממשיך. חשוב לי לציין שהבעיות מתחילות לאחר מספר ימים של שימוש תקין ונוח בעדשות, ועם סוג מסויים של עדשות התסמינים מופיעים רק בעין ימין. רופא עיניים קבע כי יש אלרגיה שלאחר טיפול אמורה לעבור ולא להשפיע על העדשות, בנוסף נתן טיפות מלאכותיות שלא עזרו בתסמינים. השאלה שלי אחרי כל הסיפור הארוך היא האם יש אפשרות שמעבר לעדשות יומיות יעזור? או שנגזר עלי להיות עם משקפיים? תודה.

שלום רב, ככל הנראה שפיתחת רגישות או אלרגיה לעדשות מגע. יש להיבדק אצל מומחה קרנית ולאבחן טוב את הבעיה שלך. יתכן מאוד כי לא תהיה לך אפשרות להרכיב עוד עדשות מגע. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין