דלקות חוזרות ונשנות משימוש בעדשות קשות רוז קיי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/09/2018 | 23:46 | מאת: שי

בן 48, מקרטוקונוס, כבר כ20 שנים משתמש בעדשות קשות. בשנתיים האחרונות, כשאני שם את העדשות, אחרי כשעתיים או יותר, העיניים שורפות ומתהווה דלקת. אם אני משתמש בעדשות יותר מ4 שעות - העניים מודלקות ולא ניתן לשים עדשות עד גמר הטיפול בדלקת וחוזר חלילה... רופאת העיניים אומרת שזה עניין של גיל ושכנראה העיניים פיתחו רגישות יתר לעדשות ושלא אוכל יותר להשתמש בעדשות המגע. האם יש לי סיכוי לצאת מהמעגל הבעייתי הזה של הדלקות והטיפולים ולחזור לשגרת ראיה טובה עם עדשות המגע שלי?

יש מקרים בהם הרגישות היא לחומרי הניקוי. אפשר לנסות להשתמש בחומרי נקוי אחרים ולשים טיפות לחות ללא חומר משמר בתקווה שיהיה שיפור. בכבוד רב בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין