שומן חסום בלחמית/פןנקטום/ קרונקול

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/08/2018 | 10:51 | מאת: הילה

תודה מראש, לפני שנתיים כנראה עקב שימוש בתכשיר קוסמטי באיזור העיניים נולדה לה מעין בלוטת שומן בחלק הפנימי של העין השמאלית . לפני שנה וחצי הלכתי לרופא עיניים שאמר שהמליץ על משחה ו"אם זה לא מפריע לי אז אין צורך לבצע ניתוח". המישחה לא עזרה ובחצי שנה האחרונה הראייה שלי בעין הספציפית נחלשת ואותו ריכוז שומן גדל. בבקשה המלצתכם המקצועית. תודה מראש

לפי התיאור שלך כנראה מדובר בכלזיון ציסטי. שזו בלוטת שומן בעפעף שצינור הניקוז שלה נסתם ולכן השומן שהיא מייצרת נאגר בתוכה לגוש שומן. במידה והגוש לא נעלם אחרי מספר חודשים יש לבדוק אופצייה לנקזו. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום בריאות העין